De organisatie

International Music Promotion vzw (IMP) is een vereniging die de klarinet centraal stelt en vanuit dit standpunt een brede waaier aan projecten organiseert. IMP heeft eveneens tot doel jonge artiesten te ondersteunen.

De artistiek directeur is klarinetvirtuoos Eddy Vanoosthuyse die de stuwende kracht is achter International Music Promotion.

Naast het organiseren van wedstrijden (Nationaal en Benelux voor het niveau van de muziekacademies, Internationaal voor jonge professionele klarinettisten) organiseert International Music Promotion vzw ook diverse concerten.

Clarinetchoir “The International Clarinets” vindt haar oorsprong in de internationale klarinetklas van Eddy Vanoosthuyse. Sedert haar ontstaan had dit ensemble 45 nationaliteiten in haar rangen. IMP organiseert de binnenlandse en buitenlandse agenda voor deze groep, die meerdere CD’s uitbracht. Er wordt op geregelde wijze samengewerkt met virtuozen als Wenzel Fuchs (Berliner Philharmonic), Larry Combs (Chicago Symphony), Eddie Daniels (jazz legende), …